影音先锋男人资源在线观看,精品国产日韩亚洲一区91,中文字幕日韩国产,2018av男人天堂,青青伊人精品,久久久久久久综合日本亚洲,国产日韩欧美一区二区三区在线

2019版高考英語二輪復(fù)習(xí) 專題限時(shí)集訓(xùn)7 主旨大意之確定文章標(biāo)題(含解析)

上傳人:Sc****h 文檔編號:101420597 上傳時(shí)間:2022-06-05 格式:DOC 頁數(shù):5 大?。?.32MB
收藏 版權(quán)申訴 舉報(bào) 下載
2019版高考英語二輪復(fù)習(xí) 專題限時(shí)集訓(xùn)7 主旨大意之確定文章標(biāo)題(含解析)_第1頁
第1頁 / 共5頁
2019版高考英語二輪復(fù)習(xí) 專題限時(shí)集訓(xùn)7 主旨大意之確定文章標(biāo)題(含解析)_第2頁
第2頁 / 共5頁
2019版高考英語二輪復(fù)習(xí) 專題限時(shí)集訓(xùn)7 主旨大意之確定文章標(biāo)題(含解析)_第3頁
第3頁 / 共5頁

下載文檔到電腦,查找使用更方便

22 積分

下載資源

還剩頁未讀,繼續(xù)閱讀

資源描述:

《2019版高考英語二輪復(fù)習(xí) 專題限時(shí)集訓(xùn)7 主旨大意之確定文章標(biāo)題(含解析)》由會員分享,可在線閱讀,更多相關(guān)《2019版高考英語二輪復(fù)習(xí) 專題限時(shí)集訓(xùn)7 主旨大意之確定文章標(biāo)題(含解析)(5頁珍藏版)》請?jiān)谘b配圖網(wǎng)上搜索。

1、專題限時(shí)集訓(xùn)(七) 主旨大意之確定文章標(biāo)題 A Over the years I've taught yoga (瑜伽)to every age from 3-year-olds,to 90-year-olds.In each class,no matter how old or young,I see an amazing change happen. Recently,I taught yoga to a group of teenage girls.They were shy at first.Several announced: “Oh,I' m sure I hate yoga

2、” before we even started.I instantly recalled my first yoga class: I was 14 years old.I sat down,having no idea how to do the poses (姿勢)correctly.I felt awkward. However,a door opened for me that day.At the time I had an eating disorder.I ate little every day,and would look in the mirror with disgu

3、st.And then I came to yoga;I closed my eyes and breathed.That moment I started on a journey of reconnecting with my body.For so long I' d numbed (使麻木)my body as a way to avoid the emotional pain,and in yoga,I began to reconnect. And fast forward to today,I can proudly say,I don't look in the mirror

4、 with disgust.I actually like my body.I eat in a healthy way,and I have balance.It's my gift back to the world.Now I get to help others connect with their bodies.I get to help them let out the emotions that we store inside our cells.I help them love their bodies,and love themselves. I now know that

5、 we all have the ability to turn our shadows (陰影) and struggles into our greatest light.I began to see this period of my life as a gift,appreciating all that it taught me,and I was finally free from the chains.The world would be a pretty amazing place.We'd see love where pain used to be.It all start

6、s with accepting yourself rather than pushing it away.You' re not alone in your darkness,and there is so much light on the other side. 【語篇解讀】 本文是記敘文。作者講述了自己通過練習(xí)瑜伽從而從厭食癥中解脫出來,接納自己的過程。 1.How did the author feel in her first yoga class? A.She hated it. B.She felt excited. C.She felt discouraged.

7、D.She found it easy to learn. C [考查推理判斷。根據(jù)第二段中的“They were shy at first...I instantly recalled my first yoga class”和“I felt awkward”可知,作者剛開始學(xué)瑜伽的時(shí)候沒有信心。] 2.How did the yoga class influence the author? A.She lost weight. B.She became famous. C.She made many friends. D.She began to love herself.

8、D [考查細(xì)節(jié)理解。根據(jù)第三段中的“That moment I started on a journey of reconnecting with my body”和第四段中的“I don't look in the mirror with disgust.I actually like my body”可知,作者通過學(xué)習(xí)瑜伽,學(xué)會自愛。] 3.What lesson does the author want to tell us? A.We should be ready to help others. B.Every cloud has a silver lining. C.We

9、should accept ourselves. D.No pains,no gains. C [考查細(xì)節(jié)理解。根據(jù)末段中的“It all starts with accepting yourself rather than pushing it away”可知,作者通過親身經(jīng)歷告訴讀者一個(gè)經(jīng)驗(yàn):自愛。] 4.What's the best title for the text? A.Becoming a Yoga Coach B.Yoga Is Good for Your Health C.My Struggle Against an Eating Disorder D.How

10、 to Turn Your Struggle into Your Gift D [考查標(biāo)題歸納。通讀全文可知,本篇文章講述作者如何從厭食癥中解脫出來,重新找到自信,接納自己的過程,故標(biāo)題D能恰當(dāng)概括全文。] B A new study has identified pollution as the world's No.1 killer.Study organizers say pollution is responsible for more premature deaths than war,terrorism,natural disasters,smoking and diseas

11、e.By saying premature death,the researchers mean dying before the average age of death within a population group.Many of these deaths can be prevented. A report on the study was published in the medical journal The Lancet.The researchers looked at pollution levels,both inside enclosed(封閉的)buildings

12、 and in the world around us.They concluded that pollution killed about 9 million people in 2015.That would represent one of every six deaths worldwide. Karti Sandilya helped to prepare the report.He said,“Pollution damages fundamental human rights,such as the right to life,health,well-being,safe wo

13、rk as well as the protection of children and the most vulnerable(易受傷害的).” The report said the large majority of pollution-related deaths take place in developing countries.The researchers say leaders in those countries are more concerned about building their economies and public services than envi

14、ronmental controls.Some of the most affected countries are Bangladesh,China,Haiti,India,Pakistan,North Korea and South Sudan. But Richard Fuller,another writer of the report,said pollution is tied to slow economic development in both rich and poor nations.He said,“Finance ministers still hold firml

15、y that you have to let industry pollute or else you won't develop.What people don't realize is that people who are sick or dead cannot contribute to the economy.They need to be looked after.” The report said that 9 million premature deaths a year is only a conservative figure.It said the actual num

16、ber is likely to be much higher. A separate study by the World Bank said reducing pollution must be a top goal.It said that settling this problem would lead to approaches to other dangers,including poor nutrition(營養(yǎng))and rising temperatures on Earth's surface. 【語篇解讀】 本文是一篇說明文。研究人員發(fā)現(xiàn),污染是當(dāng)今世界的第一大殺手,減

17、少污染必須成為人類的首要目標(biāo)。 5.Which is mainly to blame for pollution according to the report? A.Poor countries.  B.Rich countries. C.Common people.  D.The government. D [考查細(xì)節(jié)理解。根據(jù)第四、五段內(nèi)容可知,污染無論在貧窮國家還是富有國家都是存在的,而在國家層面上,為污染負(fù)主要責(zé)任的是政府。文中的“l(fā)eaders in those countries are more concerned about building their econom

18、ies and public services than environmental controls”和“Finance ministers still hold firmly that you have to let industry pollute or else you won't develop”都充分說明了這一點(diǎn)。] 6.What does this research find? A.Pollution is serious in both rich and poor countries. B.Premature deaths cannot be prevented worl

19、dwide. C.Pollution has something to do with slow development. D.Pollution has caused more premature deaths than expected. C [考查細(xì)節(jié)理解。根據(jù)文章的第四、五兩段特別是第五段第一句“But Richard Fuller,another writer of the report,said pollution is tied to slow economic development in both rich and poor nations.”可知,應(yīng)選C項(xiàng)。] 7.

20、Why is “a separate study” mentioned in the last paragraph? A.To provide more information about pollution. B.To make the findings of the first study more convincing. C.To offer more specific approaches to deal with pollution. D.To emphasize the relationship between pollution and global warming.

21、B [考查推理判斷。通讀全文可知,文章主要說明了污染是當(dāng)今世界的第一大殺手這一事實(shí)以及存在的錯(cuò)誤觀念,而文中最后一段中的“A separate study by the World Bank said reducing pollution must be a top goal”也正暗示了這一事實(shí)的嚴(yán)重性和解決此問題的緊迫性,所以可推斷出“A separate study”在這里的作用是使上文提到的研究更加具有說服力。] 8.Which of the following can be used as the best title of the passage? A.Pollution Is

22、the World's Number One Killer B.Pollution Is Becoming Increasingly Serious C.What Makes Pollution Increasingly Serious D.How People Deal with Pollution Worldwide A [考查標(biāo)題判斷。文章開頭的第一句“A new study has identified pollution as the world's No.1 killer”指出污染是當(dāng)今世界的第一大殺手,接下來談到的與污染相關(guān)的其他方面也都是圍繞污染對人類生命造成威脅這一主

23、題展開的。故答案為A。] C Young people today make up the largest youth population in history.Their successes and struggles are as various as their personalities and aspirations (抱負(fù)).However,in all corners of the globe,this generation faces a common challenge: high rates of youth unemployment.The consequences

24、 reverberate (回蕩)across our cities and affect us all.When young people don' t see or have a sustainable economic path,our families and communities also suffer.Therefore,the futures of our cities are not looking bright. There is a silver lining,however.We know that young people remain optimistic,ene

25、rgetic,and have an idea for what they need to succeed.We wanted to capture these “drivers” and learn how government leaders,civil society,the private sectors,and others can work together to bridge the gap between the economic aspirations—where they want to go — and the reality of young people— where

26、 they actually are.Young people believe in a brighter future and it is up to us to help offer that opportunity to them.That's why we have founded the Citi Foundation today and it announces our commitment to go all in for young people. To further flesh out the gap between aspirations and the reality

27、,the Citi Foundation conducted a survey to build on existing research and further find out the economic expectations and pursuits (追求)of youth in 45 cities across 32 countries around the world.The results can be found in our Global Youth Survey,and are based on the voices of more than 7,000 young pe

28、ople.We learned about what careers they want to pursue,the availability of resources that help connect them to job opportunities,and the difficulties that stand in their way. With a rapidly changing and complex economic and social environment,the findings of the survey will help guide our approach

29、to investing in our future leaders.We hope to connect 500, 000 young people to jobs to help them realize their dreams. 【語篇解讀】 如今年輕人正面臨巨大的就業(yè)壓力,給家庭、社會的發(fā)展帶來了巨大的阻礙;他們?nèi)匀挥羞h(yuǎn)大志向,但實(shí)際的能力比較欠缺,the Citi Foundation這一機(jī)構(gòu)的成立是為了彌補(bǔ)年輕人遠(yuǎn)大志向與實(shí)際能力之間的差距。 9.What's the first paragraph written to show? A.The youth around t

30、he globe are facing the serious unemployment. B.The unemployment of the youth is affecting the whole society. C.The youth are suffering from the bad economy around the world. D.The youth have a big burden to push the national economy forward. B [考查寫作意圖。第一段作者主要想表達(dá)兩層意思:年輕人最近的就業(yè)壓力很大;這給家庭、社會的發(fā)展帶來了巨大

31、的阻礙。因此選B項(xiàng)。] 10.Which of the following can replace the underlined phrase in Paragraph 2? A.Hopeful side.  B.Heated argument. C.Great confusion.  D.Final conclusion. A [考查詞義猜測。第一段的信息“城市的未來與年輕人經(jīng)濟(jì)上的成功緊密相連,但現(xiàn)在年輕人就業(yè)壓力大,很多人沒有工作”,以及“Therefore,the futures of our cities are not looking bright.”說明城市的前景暗淡。第

32、二段第一句中的however和后一句的內(nèi)容“年輕人仍然樂觀……”,說明,城市未來的發(fā)展還是有一線希望。] 11.What can we learn from the passage? A.Many young people's ambitions are actually unrealistic. B.The author reveals his sympathy to the youth. C.The author may be a member of the Citi Foundation. D.The Citi Foundation took a long time to do

33、 the survey. C [考查細(xì)節(jié)理解。根據(jù)第二段的“That's why we have founded the Citi Foundation today”可知作者可能是這一機(jī)構(gòu)中的一員。 ] 12.Which can be the best title of the passage? A.The Youth: Facing Opportunities And Challenges B.To Save The Youth Is To Save The Whole World C.The Citi Foundation: A High-tech Company to Help The World D.Bridge The Gap Between The Youth's Dreams And Their Abilities D [考查主旨大意。本文前兩段中心意思是年面臨巨大的就業(yè)壓力,仍然有遠(yuǎn)大志向,但現(xiàn)實(shí)情況嚴(yán)峻;后兩段介紹了the Citi Foundation這一機(jī)構(gòu),它的目的是縮小年輕人的夢想與現(xiàn)實(shí)的差距。] 5

展開閱讀全文
溫馨提示:
1: 本站所有資源如無特殊說明,都需要本地電腦安裝OFFICE2007和PDF閱讀器。圖紙軟件為CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.壓縮文件請下載最新的WinRAR軟件解壓。
2: 本站的文檔不包含任何第三方提供的附件圖紙等,如果需要附件,請聯(lián)系上傳者。文件的所有權(quán)益歸上傳用戶所有。
3.本站RAR壓縮包中若帶圖紙,網(wǎng)頁內(nèi)容里面會有圖紙預(yù)覽,若沒有圖紙預(yù)覽就沒有圖紙。
4. 未經(jīng)權(quán)益所有人同意不得將文件中的內(nèi)容挪作商業(yè)或盈利用途。
5. 裝配圖網(wǎng)僅提供信息存儲空間,僅對用戶上傳內(nèi)容的表現(xiàn)方式做保護(hù)處理,對用戶上傳分享的文檔內(nèi)容本身不做任何修改或編輯,并不能對任何下載內(nèi)容負(fù)責(zé)。
6. 下載文件中如有侵權(quán)或不適當(dāng)內(nèi)容,請與我們聯(lián)系,我們立即糾正。
7. 本站不保證下載資源的準(zhǔn)確性、安全性和完整性, 同時(shí)也不承擔(dān)用戶因使用這些下載資源對自己和他人造成任何形式的傷害或損失。

相關(guān)資源

更多
正為您匹配相似的精品文檔
關(guān)于我們 - 網(wǎng)站聲明 - 網(wǎng)站地圖 - 資源地圖 - 友情鏈接 - 網(wǎng)站客服 - 聯(lián)系我們

copyright@ 2023-2025  zhuangpeitu.com 裝配圖網(wǎng)版權(quán)所有   聯(lián)系電話:18123376007

備案號:ICP2024067431-1 川公網(wǎng)安備51140202000466號


本站為文檔C2C交易模式,即用戶上傳的文檔直接被用戶下載,本站只是中間服務(wù)平臺,本站所有文檔下載所得的收益歸上傳人(含作者)所有。裝配圖網(wǎng)僅提供信息存儲空間,僅對用戶上傳內(nèi)容的表現(xiàn)方式做保護(hù)處理,對上載內(nèi)容本身不做任何修改或編輯。若文檔所含內(nèi)容侵犯了您的版權(quán)或隱私,請立即通知裝配圖網(wǎng),我們立即給予刪除!